Metoda

Metoda stosowana przez naszą firmę jest najbardziej uniwersalną i efektywną metodą jaką dotąd wymyślono w zakresie usług o tym charakterze. Istnieją oczywiście inne sposoby- sprawdzają się one jednak głównie tam gdzie zapylenia są niewielkie lub zachowane są normy EU tzn. 10gr. zanieczyszczeń na 1m2Nasza metoda polega na wytwarzaniu najbardziej efektywnego podciśnienia na czyszczonym odcinku w kanale wentylacyjnym przy jednoczesnej pracy linki rotacyjnej zakończonej szczotką lub tzw. nabojem o rozmiarze i kształcie dostosowanym do typu i przekroju kanału. W przypadku czyszczenia instalacji wentylacyjnej w kuchni lub pralni gdzie występują złogi tłuszczowe lub parafinowe używamy bardzo efektywnych i ekologicznych środków firmy Henkel.
Nasz sposób wykonywania usługi jest przede wszystkim bezkolizyjny, dostosowany do funkcji obiekty i zapotrzebowania Zleceniodawcy. W obiektach i sektorach o szczególnej wrażliwości /hale produkcyjne, pokoje hotelowe, szpitale, laboratoria i szkoły/, po wykonaniu procesu czyszczenia, zawsze zakładamy w nawiewnikach specjalne filtry które gwarantują zatrzymanie wszystkich drobnych nieczystości, które mogą się uaktywnić po włączeniu wentylatorów. W celu osiągnięcia najlepszego efektu wycinamy otwory rewizyjne na odcinkach dłuższych niż 10 m i montujemy specjalne, otwierane klapy rewizyjne. Służą one potem odpowiedzialnym za funkcjonowanie systemów wentylacyjnych do podglądu i kontroli stanu zanieczyszczenia, reperowania przepustnic, itd.